"We have to act now"

 

September 2020: De release van de documentaire “A life on our planet” van David Attenborough. Een documentaire die laat zien hoe mooi de aarde eigenlijk is. Groene bossen, water zover de horizon reikt en vele unieke en kleurrijke diersoorten. Een prachtig verhaal van een inspirerende man maar ook een duidelijke boodschap: WIJ moeten NU iets doen willen we deze bijzonder aarde door kunnen geven aan onze kinderen en kleinkinderen.

 

Bijdragen aan een duurzame wereld
De weken gaan voorbij. We hebben een idee en beseffen: dit is de toekomst, dit is onze bijdrage aan een duurzame wereld. In waterrijk Nederland vaart men graag. De COVID situatie heeft de combinatie van varen en het gevoel van vrijheid zelfs versterkt. Dit brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Er zijn in Nederland namelijk meer dan 25.000 verlaten polyester boten. De NJI (Nederlandse Jachtbouw Industrie) doet hier onderzoek naar. De polyester boten zijn niet te hergebruiken en creëren daardoor een steeds groter wordende afvalberg. Onze manier van genieten is dus niet duurzaam.

 

Duurzaam genieten
Wij geloven erin dat er een manier is om duurzaam te genieten. Duurzaamheid betekent dat we zorgen voor een juiste balans tussen mensen, aarde en economie. Dit doen we voor ons zelf maar ook voor in de toekomst. Je zou kunnen zeggen dat onze behoeften in evenwicht moeten zijn met wat de aarde aankan. Een transitie naar duurzaam genieten, waarbij we de vrijheid ervaren van een sloep en tevens een goed gevoel hebben over onze bijdrage aan een betere wereld.

 

www.duurzamesloepen.nl
Op www.duurzamesloepen.nl bieden wij duurzame sloepen onder het merk Ds aan. De merknaam Ds staat voor “Duurzame sloep”. De hoofdletter D geeft aan dat duurzaamheid onze prioriteit is. Eén van de bijzonderheden van onze sloep is de 3D geprinte romp gemaakt van jouw huisafval. De romp is daarmee 100% circulair. De sloep heeft een elektrische motor en is tevens volledig duurzaam af te werken. Via een berekenmodel bepaal je zelf welke vorm van duurzaamheid je belangrijk vindt en hoe duurzaam je wilt varen. Ga jij voor die 100%?

 

Volg onze weg naar duurzaamheid via de blog of via onze instagram.

"It’s time to START now"

Reactie schrijven

Commentaren: 0