Programma Sloepmakerij tijdens de Week van de circulaire Economie

Van maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari is de week van de circulaire economie. Dit jaar is de zesde editie. Vanwege COVID19 is de week van de circulaire economie dit keer online te volgen. In totaal zijn er meer dan 200 evenementen. Een ideale kans om je te laten inspireren, informeren of om contacten te leggen binnen het netwerk. Als startend bedrijf zijn wij ook van de partij. We zijn in de agenda gedoken en hebben een gevarieerd programma samengesteld. We nemen je mee in een aantal van de evenementen die wij hebben gekozen.

 

Maandag: “Fuck up” Friesland
Een mooie insteek: een podium geven aan een circulair verhaal dat juist niet helemaal perfect gaat. Met als doel om er van te leren. Alle provincies komen gedurende de week voorbij met een “fuck up” evenement. Wij sluiten aan bij de interactieve workshop van Friesland: de circulaire (tweedehands) brug van Aldwâldmersyl. De gemeente Noord Oost-Fryslân moet een brug in Aldwâldmersyl vervangen en wil dit circulair, duurzaam en tegen een relatief laag budget uitvoeren. Het circulaire project start maar al gauw komen er een aantal uitdagingen op hun pad. Gelukkig vinden ze een oplossing.

 

Fuck up event Friesland

Een greep uit het programma voor de rest van de week

  • Economics for Change Masterclass. Wij zagen hem al eens eerder: Kees Klomp, aanjager van de betekenis economie. Een inspirerende en energieke man met een missie. Deze masterclass Economics for Change laat zien welke alternatieven er zijn voor het huidige systeem: Van de donuteconomie van Kate Raworth tot de Economics of Arrival van Katherine Trebeck. Wij hopen hier inspiratie op te doen over nieuwe theorieën en hoe we dit kunnen toepassen in onze huidige organisatie. 
  • Mindset. Werken aan een duurzame transitie naar de circulaire economie vraagt om een nieuwe mindset en om een nieuwe houding. Maar hoe kom je aan deze nieuwe houding en mindset die geschikt is voor de circulaire economie? Erg belangrijk voor een bedrijf opererend in de circulaire economie.
  • Circulaire Business modellen. Verkennen welke vernieuwende businessmodellen er zijn die een maatschappelijke en ecologische impact hebben. Uiteraard kijken we of deze voor ons bedrijf toepasbaar zijn.
  •  Finale van de Hackathon. In samenwerking met tien onderwijsinstellingen vanuit het hele land wordt dit jaar de allereerste editie van de Nationale Hackathon Circulaire Economie georganiseerd. Mbo, hbo en wo-studenten gaan de uitdaging aan om in één week tijd, tijdens de Week van de Circulaire Economie, een circulair vraagstuk op te lossen. Ze werken aan vraagstukken van gedragsverandering bij consumenten tot circulaire gebiedsontwikkeling. Op vrijdag 5 februari is de grote finale. Wij sluiten graag aan om te horen welke inzichten en concepten de teams presenteren.

En zo zijn er nog talloze andere interessante workshops en evenementen.

 

Doe jij ook mee en welke workshops heb jij gevolgd? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0