· 

Duurzame Sloepen wint "Dutch Start Up Of The Year 2021" award

Arjan Rahusen en Alex Hoeve van Hiswa te Water hebben, namens de jury, Sloepmakerij B.V. uitgeroepen tot winnaar van de "Dutch Start Up Of The Year 2021".

 

Jaarlijks organiseert de Hiswa te Water de Verkiezing Boot van het Jaar. Hierin zijn een vijftal categorieën: 

  • Motorboot innovatie award
  • Zeilboot innovatie award
  • Start up award
  • Oeuvre award 
  • Gadget award

Sloepmakerij, heeft met initiatief Duurzame Sloepen de Start Up award gewonnen.

 

De criteria zijn als volgt: bedrijf is een Nederlands Watersport bedrijf welke niet langer dan 5 jaar bestaat, het is aantoonbaar succesvol met een nieuwe formule- of in een nieuwe doelgroep en heeft een nieuw model boot of innovatief product. 

 

Het jury rapport: 

Een nieuw bedrijf met een nieuwe visie op watersportbeleving aansluitend bij de grote thema’s in dit land; Innovatie en duurzaamheid. Sloepmakerij ontwikkelt en produceert een duurzame sloepenlijn voor een betere wereld.

Een duurzame sloep is een 3D geprinte sloep van gerecycled materiaal, dat volledig duurzaam word afgebouwd.

Het duurzaamheidsprincipe is ver doorgevoerd in het gehele bedrijf en productenlijn. Maar ook een aantal goede uitgangspunten zijn gekozen voor een sloepenbouwer namelijk een mooi ontwerp: Met ontwerpen van o.a. Martin Bekebrede worden mooie sloepen geproduceerd. Een Life Cycle Assessment is In samenwerking met TU Delft uitgevoerd en geeft aan dat de sloepen werkelijk duurzaam worden gebouwd. Naast een innovatief product en 3D geprinte productieproces is het bedrijf simpel opgezet. Vader met dochter en schoonzoon zijn de drijvende krachten van Sloepmakerij. Kennis van bedrijfsleven en markt is ondergebracht bij vader en levert zijn loopbaan kennis over aan de kinderen. Het familiebedrijf is in 2020 ontstaan. Door een sterke mix van kennis en skills slaat het concept goed aan wat een goede orderportefeuille oplevert waardoor een verdere uitbouw gecontinueerd kan worden.

 

We wensen Sloepmakerij een mooie en succesvolle toekomst waar de watersporter een hoop plezier van zal beleven.

 

Klik hier voor de volledige weergave 

 

Namens de jury:

 

Arjen Rahusen , Voorzitter - Exhibition: Hiswa te Water

Peter Bosgraaf - Jacht architect

Epco Ongering - Media: Boten te Koop

Alfred Boer - Media: Varen , Nautique

Valerie Sambrink - Media: Yachtfocus

Paul van de Keybus - Media: Varen

Yvonne Zwaan - Media: Motorboot

Marinus van Sijdenborgh de Jong - Media: Zeilen

Inge Pont - Media: Daemes en Heeren

Alex Hoeve , secretaris -  Exhibition: Hiswa te Water

Reactie schrijven

Commentaren: 0